top of page
martin-kikajon.jpg
LOGO Kikajon [transparant] small.png

Over Ons

Kikajon is een creatieve onderneming van Martin Geuzendam; ...dat ben ik!

Bij Kikajon kun je jouw creativiteit verkennen en uitleven in een inspirerende, gemoedelijke omgeving.

Je kan hier terecht voor diverse cursussen, workshops, creatieve kindermiddagen en -verjaardagen, voor creatieve projecten en initiatieven. "CreActiviteiten" voor diverse doelgroepen, van jong tot oud en met uiteenlopende achtergronden.


 

Ik werk op locatie (bijv. bij scholen, instellingen, bedrijven, winkels, op events en bij mensen thuis) als op mijn eigen locatie in de Nieuwstraat 60 in Deventer.
 

Ik spreek kinderen, jongeren en volwassenen aan op hun creatieve vaardigheden & fantasie om beide te stimuleren en te ontwikkelen. Ieder op zijn of haar eigen "niveau" en eigen invulling. Wezenlijk contact maken met de nodige humor!
 

Jaren geleden ben ik begonnen met het in opdracht tekenen van karikaturen, en daarna met het aanbieden van striptekencursussen. Ook ontwierp ik destijds al af en toe logo's, posters, enz., gaf ik workshops en maakte illustraties en muurschilderingen. Eerst begonnen in een tijdelijke winkelruimte, welke ik naast expositieruimte voor mijn vrije beeldende werk gebruikte voor het geven van striptekenlessen, diverse workshops en Creatieve Kindermiddagen. Daarnaast gaf ik tekenworkshops op scholen, wekelijks in o.a. een Jongerencentrum en voor particulieren. Ondertussen alweer ruim vier jaar ingeschreven bij de KvK en creatief ondernemer in het huidige pand aan de Nieuwstraat 60.

Hier komt alles bij elkaar en op een fijne, vaste plek!

De naam "Kikajon"...

De naam "Kikajon" is fonetisch geschreven en komt uit het Hebreeuws en, meer specifiek, uit het Boek Jona uit Tenach (Bijbel). De Hebreeuwse naam vind je terug in mijn logo; in de vorm van bladeren die groeien uit een potlood. De vertaling van dit woord Kikajon is "wonderboom". Het is een boom die in het verhaal ineens uit de grond opkwam en Jona beschutting bood. Ik heb het beeld van de "wonderboom", van de Kikajon, gebruikt als refererend naar inspiratie welke eveneens ineens opkomt. Een onderneming die als een wonderboom vele uiteenlopende "vruchten" geeft; creatief, educatief en coachend.

Dayenne, mijn vrouw, helpt mij soms bij de diverse Creatieve Activiteiten. Je zult haar dan ook vast tegenkomen als je bijvoorbeeld tekenlessen komt volgen. Ze vind het fijn als mensen, jong en oud, zich bij ons op hun gemak voelen. Zij zal op termijn ook haar eigen vorm en inhoud daaraan toevoegen. Daarover later meer! :)

Kikajon [Hebrew].jpg
Martin en Shop.jpg
143708638_1024564654733940_8388818321263
bottom of page