top of page

Over Kikajon

Kikajon
...is een creatieve onderneming van Martin Geuzendam - dat ben ik - in Deventer. Ook zul je geregeld mijn vrouw Dayenne hier tegenkomen.

Bij Kikajon kun je jouw creativiteit verkennen en uitleven in een inspirerende, gemoedelijke omgeving.

Je kan hier terecht voor diverse cursussen, workshops, creatieve kindermiddagen en -verjaardagen, voor creatieve projecten en initiatieven. "CreActiviteiten" voor diverse doelgroepen, van jong tot oud en met uiteenlopende achtergronden.

 

Ik werk op locatie (bijv. bij scholen, instellingen, bedrijven, winkels, op events en bij mensen thuis) als op mijn eigen locatie in de Nieuwstraat.
 

Ik spreek kinderen, jongeren en volwassenen aan op hun creatieve vaardigheden & fantasie om beide te stimuleren en te ontwikkelen. Ieder op zijn of haar eigen "niveau" en eigen invulling. Wezenlijk contact maken met de nodige humor!
 

Jaren geleden gestart met het in opdracht tekenen van karikaturen, en daarna met het aanbieden van tekencursussen. Ook ontwierp ik destijds soms al logo's, posters, enz., gaf ik workshops en maakte illustraties en muurschilderingen.
 

Eerst begonnen in een tijdelijke winkelruimte, welke ik naast expositieruimte voor mijn vrije beeldende werk gebruikte voor het geven van striptekenlessen, diverse workshops en Creatieve Kindermiddagen. Daarnaast gaf ik tekenworkshops op scholen, wekelijks in o.a. een Jongerencentrum en voor particulieren.
 

Ondertussen alweer bijna zeven jaar (eind 2017) ingeschreven bij de KvK en creatief ondernemer in het huidige pand aan de Nieuwstraat 60. Hier komt alles bij elkaar en op een fijne, vaste plek! Ik heet jullie allen dan ook van harte welkom!

De naam "Kikajon"...

De naam "Kikajon" is fonetisch geschreven en komt uit het Hebreeuws en, meer specifiek, uit het Boek Jona uit Tenach (Bijbel). De Hebreeuwse naam vind je terug in mijn logo; in de vorm van bladeren die groeien uit een potlood. De (vrije) vertaling van dit woord Kikajon is "wonderboom". Het is een boom die in het verhaal ineens uit de grond opkwam en Jona beschutting bood. Ik heb het beeld van de "wonderboom", van de Kikajon, gebruikt als refererend naar inspiratie welke eveneens ineens opkomt. Een onderneming die als een wonderboom vele uiteenlopende "vruchten" geeft; creatief, inspirerend en educatief.

Dayenne, mijn vrouw, helpt mij soms bij de diverse Creatieve Activiteiten. Je zult haar dan ook vast tegenkomen als je bijvoorbeeld tekenlessen komt volgen. Ze vind het fijn als mensen, jong en oud, zich bij ons op hun gemak voelen. :)

 

Dayenne 2020 zw-wit.jpg
LOGO Kikajon [transparant] small.png
Kikajon [Hebrew].jpg
Martin en Shop.jpg
143708638_1024564654733940_8388818321263
martin-kikajon.jpg
bottom of page