Kinderen

 Door Kikajon worden de volgende CreActiviteiten voor kinderen gehouden:

  • Creatieve Kindermiddagen. Tekenen, schilderen & kleien elke woensdag van 14:30 t/m 16:30uur.
  • Creatieve Kinderverjaardagen.
  • Tekenlessen en/of workshops Cartoon- en Korte striptekenen. Momenteel elke zondag van 11:00 tot 13:00uur. Opgeven voor een nieuwe Cartoon-tekengroep kan nog!
  • Tekenen & Schilderen op Muziek voor Kinderen. Binnenkort van start!
  • ...meer volgt!

 _________________________________________________________________

Creatieve Kindermiddagen

Tekenen, schilderen & kleien. Elke woensdag van 14:30 t/m 16:30uur. Voor slechts €5,- p.p. inclusief wat drinken en lekkers.

Locatie: Nieuwstraat 60, Deventer (binnenstad)

_________________________________________________________________


Creatieve Kinderverjaardagen

Kikajon verzorgd ook Creatieve Kinderverjaardagen! 

Er zijn diverse mogelijkheden voor een leuke invulling.

1. CARTOONGEZICHTEN TEKENEN EN KLEIEN

Wat telkens als érg leuk door kinderen (en ouders) wordt ervaren is het samen Cartoongezichten kleien. Kinderen hebben er het grootste plezier bij: ...én tekenen, én met de handen in de klei de eigen - vaak maffe - figuurtjes maken!

Voorafgaand gaan we dan eerst schetsen maken waarbij we cartoongezichtjes gaan tekenen; grote/kleine/dikke neuzen, ogen, neuzen, monden, oren, etc. Als cartoonist geef ik hen aanwijzingen, teken ik voorbeelden. De tekeningen worden gebruikt als voorbeeld voor het kleien van het cartoongezicht.

Ik zorg dat alle benodigdheden klaar liggen voor het maken van de figuren. Ondertussen worden de kinderen uiteraard door mij begeleid in het opzetten en uitwerken van hun werken.

De ervaring is dat dit érg leuk gevonden wordt, zowel door jongens als meiden; de combinatie cartoontekenen en kleigezichten maken van de eigen cartoonfiguur!

Na afloop heeft ieder kind, naast de cartoonschetsen, zijn eigen gekleide cartoongezicht.

2. CARTOON-TEKENWORKSHOP MET LEVENSGROOT STRIPFIGUUR


Ook kan ik een cartoon-tekenworkshop geven, gericht op de jarige c.q. een onderwerp wat de jarige leuk vind, waarbij we samen een eigen stripfiguur leren tekenen; eveneens met grote/kleine/dikke neuzen, ogen, neuzen, monden, oren, etc. en natuurlijk een lijfje; grote handen, lange vingers, dunnen armpjes, korte beentjes, dikke buik, een baseballcap op, of misschien héle grote voeten, enz.

De eigen stripfiguur zal door de kinderen (of evt. mij), tijdens of na afloop in passe-partouts geplakt worden, waarop ze met mooie letters hun figuurtje de eigen bedachte naam kunnen tekenen in cartoon-letters

Gezamenlijk gaan we losse onderdelen tekenen van gezicht en lijfje en uitknippen en tot één stripfiguur maken die we op één levensgroot tekenvel gaan plakken. Dit wordt het gezamenlijke kado - en herinnering aan het feestje - voor de jarige!

Na afloop hebben de kinderen naast hun schetsen de eigen cartoonfiguur in passe-partout en heeft de jarige tevens een levensgroot gezamenlijk gemaakte stripfiguur.

3. TEKENEN & SCHILDEREN

Een andere invulling kan zijn het maken van een gezamenlijk werk (voor de jarige) en/of aparte werkjes per kind. We gaan dan een groot schilderij maken, evt. bestaande uit afzonderlijke paneeltjes, die de kinderen ieder mee naar huis kan nemen (waarvan wél eerst één gezamenlijke foto gemaakt wordt).

Daarnaast gaan we tekeningen maken met zelf versierde passe-partouts, enz. Mogelijkheid is om het onderwerp af te stemmen op de interesses van de jarige en/of de deelnemende kinderen.

Na afloop hebben de kinderen dan hun eigen beschilderde panelen en tekening in passe-partout om mee naar huis te nemen.

GROEPSFOTO, FEESTELIJKE RUIMTE, MUZIEK
De meeste ouders vinden het leuk om op het eind een groepsfoto te maken met de werkjes en de kinderen er omheen! Na afloop kunnen ze hun werk mee naar huis nemen. Ik zorg dat de ruimte er bij aanvang feestelijk uit komt te zien (slingers, ballonnen, feestelijk licht)! Uw kind kan z'n eigen favoriete muziek meenemen op een USB-stickje of CD's; er is een laptop in de ruimte.

KOSTEN
De kosten wordt met name bepaald door het aantal kinderen en de tijdsduur van de middag. Inbegrepen zijn drinken & lekkers (snoep/chips/soesjes/fruit), alsook materiaalkosten (bijv. klei, passe-partouts, teken-/schilderspullen, enz.), slingers en ballonnen, voorbereidingstijd en afruimen/schoonmaken inbegrepen. En natuurlijk ik zelf die deze verjaardag begeleid.

Minimale tijdsduur is 2 uur maar dat is meestal krap en is meestal enkel bij de erg jonge kinderen, doorgaans is het drie uur. Vier uur is ook mogelijk.


Ik hoor graag wat u en uw kind zou willen qua:


- invulling van de kinderverjaardag

- verwachte aantal kinderen

- tijdsduur

- gewenste datum kinderfeestje


...dan kan ik u vrijblijvend de kosten doorgeven.

Mochten er vragen zijn, stel ze gerust!

_________________________________________________________________

 

Tekenlessen Cartoon- en Korte striptekenen

Momenteel elke zondag van 11:00 tot 13:00uur. Opgeven voor een nieuwe Cartoon-tekengroep kan nog! Ouders kunnen hun kinderen in de leeftijd van 7 t/m 15 jaar hiervoor aanmelden, mailt u naar: info@kikajon.nl.

 

_________________________________________________________________


Tekenen & Schilderen op Akoestische Live Muziek voor Kinderen

Martin Geuzendam en Martijn Sikkens, beeldend kunstenaar en muzikant, geven een leuke workshop 'Tekenen & Schilderen op Akoestische muziek'. Mail ons via: info@kikajon.nl voor meer informatie en kosten. Deze zijn afhankelijk van de grootte van de groep, tijdsduur, enz.

Deelnemers gaan aan de slag met beeld en klank en de wisselwerking daartussen. De akoestische klanken hebben als effect dat we rechtstreeks in contact komen met ons gevoel wat het tekenen en schilderen een vloeiend en spontaan karakter geeft. Tijdens de workshop worden enkele "opdrachten" losjes gepland . Nadruk ligt op de beleving en het plezier tijdens het maken van onze kunstwerken.

_________________________________________________________________

 

 

Gegevens

Kikajon

  •  Nieuwstraat 60, 7411 LN Deventer

KvK-nummer: 67086926  |  BTW-nummer: NL128236929B01
                                            BTW-id: NL001579834B21  

                                           (BTW-id vanaf 01-01-2020)

                                          

 

Contact

Martin Geuzendam

  • info@kikajon.nl
  • 06–538.331.69 (i.v.m. werk liefst via: WhatsApp of SMS)