Creatieve Kindermiddagen & -verjaardagen

Op elke woensdagmiddag van 14:45 tot 16:45uur worden er Creatieve Kindermiddagen gehouden voor kinderen van 4 t/m +/- 12 jaar onder begeleiding van Martin Geuzendam. Ouders kunnen uiteraard aanwezig zijn. De kosten zijn €5,= per kind. Dat is dus voor twee uur creatief plezier inclusief materialen, drinken en wat lekkers. Ouders die ook meedoen vragen we eveneens eenzelfde bijdrage. Betaling gelieve contant gepast en vooraf ter plaatse.

Tijdens de Creatieve middagen kunnen kinderen tekenen, schilderen en kleien. Sleutelwoorden: fantasierijk, intuitief, educatief, speels, in aandacht en met vooral heel veel plezier!

De lokatie is: Nieuwstraat 60 (centrum) in Deventer. Voor meer informatie kunt u altijd langskomen, bellen of mailen (info@kikajon.nl)...

Wilt u liever in één keer voor meerdere keren betalen per overmaking, dan is dit mogelijk via rekeningnummer.:  NL40 INGB 0755 6025 28. Graag dit van tevoren even aangeven (per mail of ter plaatse). 

Martin Geuzendam (40) maakt o.a. beeldend werk en is cartoonist.

 

Ik verzorg ook Creatieve Kinderverjaardagen. Deze worden op dezelfde lokatie gehouden.

---------------------------------------------------------------------------

Er zijn diverse mogelijkheden voor een leuke invulling: Hieronder enkele van de mogelijkheden.

1. Cartoongezichten Tekenen en Kleien

Wat telkens als érg leuk door kinderen (en ouders) wordt ervaren is het samen Cartoongezichten kleien. Kinderen hebben er het grootste plezier bij: ...én tekenen, én met de handen in de klei de eigen - vaak maffe - figuurtjes maken!

Voorafgaand gaan we dan eerst schetsen maken waarbij we cartoongezichtjes gaan tekenen; grote/kleine/dikke neuzen, ogen, neuzen, monden, oren, etc. Als cartoonist geef ik hen aanwijzingen, teken ik voorbeelden. De tekeningen worden gebruikt als voorbeeld voor het kleien van het cartoongezicht.

Ik zorg dat alle benodigdheden klaar liggen voor het maken van de figuren. Ondertussen worden de kinderen uiteraard door mij begeleid in het opzetten en uitwerken van hun werken.

De ervaring is dat dit érg leuk gevonden wordt, zowel door jongens als meiden; de combinatie cartoontekenen en kleigezichten maken van de eigen cartoonfiguur!

Na afloop heeft ieder kind, naast de cartoonschetsen, zijn eigen gekleide cartoongezicht.

2. Cartoon-tekenworkshop met levensgroot stripfiguur

Ook kan ik een cartoon-tekenworkshop geven, gericht op de jarige c.q. een onderwerp wat de jarige leuk vind, waarbij we samen een eigen stripfiguur leren tekenen; eveneens met grote/kleine/dikke neuzen, ogen, neuzen, monden, oren, etc. en natuurlijk een lijfje; grote handen, lange vingers, dunnen armpjes, korte beentjes, dikke buik, een baseballcap op, of misschien héle grote voeten, enz.

De eigen stripfiguur zal door de kinderen (of evt. mij), tijdens of na afloop in passe-partouts geplakt worden, waarop ze met mooie letters hun figuurtje de eigen bedachte naam kunnen tekenen in cartoon-letters

Gezamenlijk gaan we losse onderdelen tekenen van gezicht en lijfje en uitknippen en tot één stripfiguur maken die we op één levensgroot tekenvel gaan plakken. Dit wordt het gezamenlijke kado - en herinnering aan het feestje - voor de jarige!

Na afloop hebben de kinderen naast hun schetsen de eigen cartoonfiguur in passe-partout en heeft de jarige tevens een levensgroot gezamenlijk gemaakte stripfiguur.

3. Tekenen & Schilderen

Een andere invulling kan zijn het maken van een gezamenlijk werk (voor de jarige) en/of aparte werkjes per kind. We gaan dan een groot schilderij maken, evt. bestaande uit afzonderlijke paneeltjes, die de kinderen ieder mee naar huis kan nemen (waarvan wél eerst één gezamenlijke foto gemaakt wordt).

Daarnaast gaan we tekeningen maken met zelf versierde passe-partouts, enz. Mogelijkheid is om het onderwerp af te stemmen op de interesses van de jarige en/of de deelnemende kinderen.

Na afloop hebben de kinderen dan hun eigen beschilderde panelen en tekening in passe-partout om mee naar huis te nemen.

Groepsfoto, feestelijke ruimte, muziek
De meeste ouders vinden het leuk om op het eind een groepsfoto te maken met de werkjes en de kinderen er omheen! Na afloop kunnen ze hun werk mee naar huis nemen. Ik zorg dat de ruimte er bij aanvang feestelijk uit komt te zien (slingers, ballonnen, feestelijk licht, enz.)! Uw kind kan zijn of haar eigen favoriete muziek meenemen op een USB-stickje of CD's; er is een laptop in de ruimte. 

Gegevens

Kikajon

  •  Nieuwstraat 60, 7411 LN Deventer
KvK-nummer: 67086926  |  BTW-nummer: NL128236929B01
Contact

Martin Geuzendam

  • info@kikajon.nl
  • 06–538.331.69 (i.v.m. werk liefst via: WhatsApp of SMS)